Fațete dentare – Soluția pentru un zâmbet impecabil și plin de încredere

Fațete dentare sunt cea mai rapidă cale pentru a îmbunătăți aspectul dinților nealiniați, îngălbeniți, tociți sau cu fracturi coronare. Un zâmbet frumos și sănătos emană încredere de sine, energie pozitivă și o stare generală de bine. Astfel, corectarea aspectului danturii cu ajutorul fațetelor dentare a devenit unul dintre cele mai căutate servicii stomatologice. Este foarte important să știm de ce trebuie să ținem cont atunci când alegem fațetele dentare, pentru ca acestea să corespundă pe deplin așteptărilor noastre.

Calitatea execuției lucrării este foarte importantă, astfel că, la clinica dentară Dental Hospital România, medicii stomatologi urmăresc cu atenție atât să corecteze anumite imperfecțiuni ale danturii, cu ajutorul fațetelor dentare alese, dar și să îmbine armonios rolul fizionomic al dinților cu cel funcțional.

Pentru a avea un grad de rezistență la factorii externi superior, medicii noștri specializați în estetică dentară realizează fațetele dentare din material ceramic, de o grosime foarte mică. Astfel, după lipirea pe suprafața dintelui, fațeta dentară devine foarte rezistentă, iar riscul de fractură este aproape inexistent.

Pentru echipa medicală Dental Hospital România, grija pentru pacient este foarte importantă, de aceea folosim cele mai noi tehnologii, pentru a realiza tratamente de estetică dentară net superioare, care să corespundă pe deplin exigențelor pacienților și care să fie de durată.

Medicii noștri stomatologi realizează fațetele dentare utilizând tehnologia modernă, de ultimă generație, CAD-CAM. În acest fel, proiectarea și confectionarea dinților este asistată de calculator, ceea ce oferă tehnicianului dentar posibilitatea de a realiza lucrări protetice de o calitate superioară, atât în ceea ce privește estetica, dar și acuratețea execuției, reducând la mininum eventualele erori cauzate de factorul uman.

Cum alegem forma și dimensiunea fațetelor dentare?

Îmbinarea armonioasă a fațetelor dentare cu fizionomia pacientului este foarte importantă, pentru ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor. În cadrul Dental Hospital România, folosim cea mai recentă tehnologie, Digital Smile Design, cu ajutorul căreia medicii stomatologi pot simula aspectul viitorului zâmbet înainte de prima ședință propriu-zisă de tratament. Prin intermediul programului specializat, se analizează trăsăturile feței, pentru a fi stabilite dimensiunea, forma și poziția viitorilor dinți. Această tehnologie ne ajută să creăm zâmbete individualizate, personalizate și adaptate fiecărui pacient în parte.

Etapele realizării fațetelor dentare

În prima ședință, protocolul de lucru începe cu o ședință foto profesională, prin care sunt analizate trăsăturile faciale și aspectul dinților pacientului.

După ședința foto, medicul stomatolog discută cu pacientul referior la design-ul viitorilor dinți, pentru a-i înțelege așteptările și pentru a stabili de comun acord cea mai bună variantă, atât ca aspect, dar și ca funcționalitate. 

Ulterior, medicul stomatolog va recrea digital o formă ideală a dinților, pornind de la aspectul estetic, dar ținând cont în permanență de funcționalitatea dinților în procesele de masticație și fonație ale pacientului.

După ce se stabilește varianta finală a aspectului dinților, sunt realizate fațete dentare. Proiectarea digitală a dinților reduce timpul de lucru, crește gradul de precizie al lucrării și sporește confortul pacientului.

Veritabili creatori de zâmbete, medicii specialiști cu experiență Dental Hospital România vă așteaptă pentru a realiza fațetele dentare potrivite, care să vă pună în valoare trăsăturile faciale și să vă ajute să vă bucurați de un zâmbet impecabil și de durată.

Ți-a fost de ajutor articolul? Distribuie-l pe rețelele de socializare