Aparate dentare

Aparate ortodontice

Ortodonția este acea specialitate din medicina dentară care se ocupă cu diagnosticarea, prevenirea și corectarea anomaliilor dento-maxilare. Etimologic, denumirea acestei specialități stomatologice are origine grecească, provenind din cuvintele orthos (corect, drept) și odont (dinte).

Care ar fi principalele indicații ale tratamentelor ortodontice și cui se adresează acestea?

Ortodonția se adresează, în egală măsură, copiilor aflați în perioada de creștere, cât și pacienților adulți. Există, însă, anumite particularități. Astfel, specific tratamentului efectuat în perioada de creștere este etapa ortopedică, adică cea prin care se corectează mărimea sau poziția celor două maxilare. Folosind aparate care lărgesc maxilarul superior, cât și dispozitive care corectează poziția celor două maxilare, medicul ortodont reușește să corecteze ocluzia (mușcătura) pacientului. Avantajele tratamentului ortodontic nu țin doar de a avea un zâmbet frumos, cât și o mușcătură corectă.

Aparate dentare

Aparatele dentare se pot împărți în două mari categorii:

Medicii specialiști ortodonți ai clinicii Dental Hospital România au o experiență vastă în conceperea planurilor de tratament personalizate cu aparate ortodontice atât fixe, cât și mobile. Specializarea continuă a medicilor ortodonți ai Dental Hospital România este o prioritate, aceștia reușind să rezolve cu succes cele mai complexe cazuri.

Astfel, în clinica noastră se realizează următoarele tipuri de aparate dentare:

În clinica Dental Hospital România, planul de tratament se face individualizat, adaptat nevoilor fiecărui pacient în parte.

Beneficii aparate dentare:

Întrebari frecvente aparate dentare

Un aparat ortodontic este necesar nu numai atunci când problema este de ordin estetic, ci și funcțional: dificultăți în vorbire și masticație ori mușcătură incorectă.

În cazul acestui tratament ortodontic nu există limite de vârstă, astfel că de el pot beneficia atât copiii, cât și adulții. Diferența este reprezentată de durata tratamentului, la adulți timpul fiind mai îndelungat.

Procedura de aplicare a aparatului dentar nu este deloc dureroasă. În schimb, în primele ore după instalarea aparatului, poți resimți o ușoară senzație de durere.

Serviciile noastre

PROGRAMEAZĂ-TE

Medici specialiști

Dr. Boza Alexandra

  • Medic specialist ortodontie

Dr. Ana Balan

  • Specialist ortodonție și ortopedie dento-facială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *