Chirurgie dentară

Unele dintre tratamentele stomatologice (resturi dentare, molari incluși, dinți supranumerari, formațiuni chistice sau tumorale, inserarea implanturilor), precum și reabilitările orale complexe necesită intervenții de chirurgie dentară.

Cea mai frecventă intervenție în chirurgia orală este reprezentată de extracția dentară. Fie că se referă la dentiția temporară sau permanentă, extracția dentară are anumite indicații specifice, și anume:

Beneficii:

a)      Rezecția apicală – reprezintă o altă intervenție de chirurgie dentară realizată, în mod obișnuit, de către echipa de specialiști ai Dental Hospital România. Această procedură este indicată pentru recuperarea dinților care au dezvoltat procese infecțioase (chisturi, granuloame apicale) la nivelul vârfului rădăcinii.

Beneficii:

b)     Extracții ale molarilor de minte (molarii 3) incluși sau semiincluși – Molarul de minte este ultimul dinte permanent care erupe pe arcadă și ocupă locul din spatele molarilor de 12 ani. Acesta are o morfologie a coroanei și a rădăcinii foarte variată, nerespectând un tipar tipic. Aceste aspecte sunt deosebit de importante dacă ne referim la necesitatea unui tratament de canal sau a unei extracții dentare. Fiind ultimul dinte care apare pe arcadă, de multe ori erupția lui creează probleme la nivel local, cum ar fi:

Toate acestea pot constitui indicații ale extracției molarului de minte. Însă, de multe ori extracția molarului de minte este dificilă, atât ca tehnică, cât și ca acces. La Dental Hospital România există o echipă de medici specialiști în chirurgie dento-alveolară care rezolvă cu succes cele mai complicate extracții de molari de minte.

Etape

Întrebari frecvente

Chirurgia dentară se impune atunci când vorbim despre reabilitări orale complexe, resturi dentare, formațiuni tumorale sau chistice, molari incluși, inserarea implanturilor ori dinți supranumerari.

De cele mai multe ori, intervenția cea mai frecvent efectuată este extracția dentară.

Având în vedere faptul că orice intervenție se realizează sub anestezie, procedura nu este deloc dureroasă. Senzația de durere poate apărea după finalizarea intervențiilor, însă fiecărui pacient îi sunt prescrise medicamente antiinflamatorii.

Serviciile noastre

PROGRAMEAZĂ-TE

Medici specialiști

Dr. George Craioveanu

  • Medic specialist chirurg BMF
  • Peste 10 ani experiență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *