implant dentar

Implant dentar

Ideea de a înlocui dinții pierduți printr-un implant dentar datează de foarte mult timp. Astfel, tehnica, forma și materialele utilizate în implantologia modernă au la bază principii asemănătoare cu cele enunțate și folosite încă din antichitate. În mod surprinzător, s-a dovedit că strămoșii noștri, din perioada vechilor egipteni, chinezi și chiar și mayași, au testat tehnica implantului dentar, utilizând o varietate de materiale și punând bazele tehnicii folosite astăzi.

Implanturi dentare rapide

La ora actuală, există tehnici moderne si rapide de inserare și materiale revoluționare din care sunt confecționate implanturile dentare. Medicii specialiști ai echipei Dental Hospital România realizează, în mod curent, intervenții de inserare a mai multor tipuri de implanturi dentare, astfel că fiecare pacient beneficiază de un plan de tratament individualizat, elaborat special nevoilor sale.

La ora actuală, tratamentul edentației se realizează în mod obișnuit prin implanturi dentare. Acestea pot fi si rapide, un implant dentar într-o zi poate fi realizat cu ușurinta de catre echipa noastră de specialiști. Inserarea acestor dispozitive reprezintă o manoperă curentă stomatologică care nu presupune, în mod normal, niciun risc special din partea pacienților.

Beneficii implanturi dentare

Etape implant dentar

Întrebari frecvente implanturi dentare

De regulă, acest serviciu este recomandat persoanelor cu vârsta de peste 20 de ani, după o perioadă cât mai scurtă de timp de la căderea dinților.

Dacă pacientul are grijă de igiena dentară, atunci implanturile pot dura pe viață. Totuși, procentul de retenție al unui implant dentar este la cote maxime pentru o perioadă de aproximativ 10 ani. Fumatul excesiv, spre exemplu, afectează foarte mult sănătatea unui implant.

În general, nu putem vorbi despre riscuri în cazul implanturilor dentare, pentru că este una dintre cele mai sigure și eficiente proceduri. Pot apărea complicații, dar la pacienții care fumează ori care suferă de alte afecțiuni.

Serviciile noastre

PROGRAMEAZĂ-TE

Medici specialiști

Dr. Irina Trosca

  • Medic specializat in tehnica Fast&Fixed
  • Competenta implantologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *