Dinți CAD-CAM

În termeni generali, CAD-CAM (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing) reprezintă un acronim care se referă la proiectarea și fabricarea unor dispozitive cu ajutorul calculatorului. Rezumând această tehnologie modernă la domeniul stomatologiei, CAD-CAM înseamnă fabricarea dinților artificiali, asistată pe calculator.

Utilizarea tehnologiei CAD-CAM  în laborator îi oferă tehnicianului dentar posibilitatea de a confecționa cu ajutorul calculatorului lucrări protetice de o calitate superioară, atât în ceea ce privește estetica, cât și acuratețea execuției. La ora actuală, se consideră că aceasta este direcția și orientarea în stomatologia viitorului. Aceste sisteme sunt alcătuite din 3 părți componente: scanner 3D, soft specializat și aparat de frezat cu 3-5 axe.

Această tehnologie permite realizarea lucrărilor protetice, precum fațetele dentare, încrustații (inlay, onlay), punți dentare, coroane dentare și ghiduri chirurgicale, prin prelucrarea unor materiale dentare ca PMMA, ceara, ceramica, zirconiul și aliajele dentare.

În ultimii ani au fost dezvoltate sisteme CAD-CAM special concepute pentru a fi utilizate în cabinetul stomatologic. Astfel, lucrările dentare pot fi confecționate într-un timp scurt, prin eliminarea unor etape intermediare.

Intrebari frecvente

Această tehnică presupune realizarea dinților artificiali pe calculator, astfel că acuratețea și nivelul de calitate sunt foarte ridicate.

Prin intermediul acestei tehnologii vă puteți realiza fațete dentare, coroane dentare, punți dentare, încrustații, din materiale calitative și rezistente în timp.

În funcție de situația clinică, serviciile oferite au un design individualizat.

Serviciile noastre

Programează-te

    Medici specialiști

    Dr. Delisa Radu

    Medic stomatologie generală
    specializat protetică și estetică dentară