Albirea dentară cu laserul vs. albirea dentară cu lampa Zoom


Albirea dentară cu laserul vs. albirea dentară cu lampa Zoom

Albirea dinților este cel mai cunoscut și folosit procedeu de estetică dentară. Există mai multe metode prin care ne putem albi dinții, însă cea mai indicată este albirea dentară profesională, realizată de către medicul stomatolog. Albirea în cabinetul stomatologic poate fi realizată cu laserul dentar sau folosind lampa Zoom.

Prin ambele metode se restabileste culoarea naturală a dinților sau se poate deschide nuanța acestora, lăsând dintii mai albi si mai strălucitori. Pentru cele două metode de albire profesională se folosesc instrumente diferite de activare a substanței active. Utilizând căldura unui laser special destinat albirii dinților, peroxidul de hidrogen este activat și penetrează smalțul dentar, îndepărtând petele nedorite.

Cât durează tratamentul de albire a dinților?
Spre deosebire de albirea cu lampa Zoom ce necesită 1-3 ședințe, albirea, dentara cu laser necesită o singură ședință de tratament pentru a obține rezultatul dorit.

Albirea dentară cu laserul
Laserul poate fi aplicat pe fiecare dinte în parte, fiind recomandat pacienților care doresc albirea doar a anumitor dinți si nu a întregii danturi. Este necesar ca tratamentul de albire, indiferent de metoda folosită, să fie precedat de o asanare a cavității bucale, precum și de o igienizare dentară profesională, ce include detartraj ultrasonic, periaj profesional și air flow.

Dr. Cristina Daradici
Medic stomatologie generală

Ultimele articole

Molarul de minte sau măseaua de minte - ce trebuie sa știm?
Cum să îți pregătești copilul pentru vizita la stomatolog?
Boala parodontală – etiologie și factori de risc
Boala parodontală – forme clinice de manifestare
Caracteristicile durerii în boala parodontală
Tratamentul chirurgical în boala parodontală

PROGRAMEAZĂ-TE

Medici specialisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *