Proteze dentare
Proteze dentare

Pentru pacienții care, din diverse cauze au pierdut un număr mare de dinți, cu atât mai mult cu cât aceste edentații se referă la ultimii dinți de pe arcadă, una dintre posibilitățile de reabilitare oro-dentară este reprezentată de proteza dentară. Deși astăzi, datorită dezvoltării implantologiei dentare, există posibilitatea realizării unor lucrări dentare fixe și pentru pacienții edentați terminal, anumite situații clinice recomandă protezele dentare ca soluții terapeutice temporare sau definitive.

În ciuda multiplelor dezavantaje, protezele dentare rămân, totuși, pentru mulți pacienți soluția de reabilitare orală. Aceste situații se referă, în principal, la cazurile sociale sau la pacienții cu afecțiuni generale sau locale care contraindică inserarea implanturilor dentare. Experiența clinică în realizarea protezelor dentare, atât a celor clasice, cât și a celor din materiale elastice, îi recomandă pe medicii clinicii Dental Hospital România.

Pentru că la Dental Hospital România grijă pentru zâmbetul dumneavoastră reprezintă o prioritate și pentru că aici puteți primi cele mai bune tratamente stomatologice personalizate și adaptate nevoilor dumneavoastră, vă așteptăm pentru o consultație și un plan de tratament complet.

Tipuri de proteze:

Proteze dentare acrilice totale – sunt indicate pacienților care și-au pierdut dinții în totalitate. Pentru confecționarea protezelor există astăzi materiale acrilice noi, fără coloranți, care reduc semnificativ riscul reacțiilor alergice locale.

 
Beneficii:

Proteze dentare acrilice parțiale – sunt recomandate pacienților care au pierdut un număr mare de dinți sau la care lipsesc dinții din zona posterioară a arcadei, fiind ancorate de dinții restanți prin croșete.

Beneficii:

Proteze dentare elasice – reprezintă o soluție alternativă nouă și modernă la protezarea cu proteze dentare acrilice.

Beneficii:

Întrebari frecvente

Doar după un anumit timp. Pentru început, recomandate sunt alimentele moi, în bucăți mici. Odată ce v-ați obișnuit cu proteza, introduceți treptat alimente noi.

Adezivul este necesar, deoarece stabilizează proteza și, astfel, conferă un plus de siguranță.

În afară de periajul zilnic, proteza nu trebuie ținută în apă caldă (pentru că se poate deforma sau usca) și necesită o grijă aparte, pentru că se poate crăpa ori chiar sparge dacă este scăpată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *