Dinti ficsi

Dinți ficși

În cazul pacienților care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți, restaurările dentare trebuie să satisfacă simultan mai multe cerințe, atât estetice, cât și funcționale. În același timp, de cele mai multe ori, pacienții își doresc refacerea danturii prin lucrări dentare fixe. În funcție de situația clinică, protezarea prin soluții protetice fixe reprezintă o opțiune simplă sau, dimpotrivă, o adevărată provocare.

Dar care sunt alegerile pe care le au la îndemână pacienții când își doresc refacerea danturii prin lucrări dentare fixe?

Punți dentare

1. Puntea dentară: reprezintă rezolvarea terapeutică clasică a edentațiilor laterale sau frontale. Pentru aplicarea punților dentare este necesară devitalizarea și șlefuirea dinților limitanți ai breșei edentate, deci un sacrificiu mare dentar, fapt care nu mai este acceptat astăzi cu ușurință de unii pacienți.

Beneficii punți dentare:

2. Implantul dentar: tratamentul protetic al edentațiilor se realizează cu ajutorul implanturilor dentare. Acestea sunt indicate atât în cazul edentațiilor intercalate, cât și pentru cele terminale.

Beneficii implant dentar:

3. Implanturi Fast and Fixed: reprezintă un concept modern, care permite refacerea danturii pierdute în totalitate prin lucrări dentare fixe în numai 8 ore de la intervenție.

Beneficii implanturi fast and fixed:

4. Implanturi zigomatice: reprezintă ultima șansă de a avea din nou dinți ficși pentru pacienții cu resorbție osoasă severă la maxilar. Acestea sunt implanturi speciale, mult mai lungi decât cele clasice, care se fixează în oasele zigomatice trecând prin oasele alveolare și sinusul maxilar.

Beneficii implanturi zigomatice:

Întrebari frecvente dinți ficși

Fie că vorbim despre punți dentare, implanturi sau Fast & Fixed, senzația de acomodare apare într-un timp foarte scurt, pentru că dinții artificiali se simt și arată la fel ca cei naturali.

Atunci când vorbim despre dinți ficși excludem din start riscul apariției cariilor.

Indiferent despre ce lucrare dentară fixă vorbim, aceasta se va realiza în mai puțin de o zi. În acest fel, activitățile sociale pot fi reluate imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *