Cum menținem sănătatea dinților în această perioadă?

Trăim momente unice în istoria recentă și asta ne responsabilizează să ne educăm din punct de vedere al sănătății noastre. Ne pasă de bunăstarea fiecărui pacient în parte și ne dorim ca această perioadă să treacă cât mai ușor pentru fiecare dintre dumneavoastră.

Tocmai de aceea este important să vorbim și despre sănătatea orală, cu atât mai mult cu cât accesul la cabinetul stomatologic este limitat în această perioadă cazurilor de urgență majoră. Vestea bună este că fiecare dintre noi are posibilitatea de a-și îmbunătăți igiena orală urmând un protocol cât se poate de simplu:

1. Periaj dentar de două ori pe zi – este deja aproape împământenită necesitatea periajului de două ori pe zi, dimineața și seara, cu un foarte mare accent pus pe cel de seara. Trebuie să acordăm timpul necesar periajului și să fim riguroși în a curăța toate suprafețele dentare, inclusiv zonele cele mai posterioare. Numai așa putem limita apariția depozitelor de tartru și inflamațiile gingivale adiacente.

2. Folosirea mijloacelor adiționale de igienă orală: ața dentară care ne asigură curățarea spațiilor interdentare lucru imposibil de obținut doar cu ajutorul periutei dentare; dușul bucal și apa de gură.

3. Un program de masă adecvat: petrecând mai mult timp în casă crește ispita de a mânca mereu câte ceva. Este extrem de important însă să lăsăm dinții să se odihnească, să existe timp suficient între mese astfel încât pH-ul cavității orale să se poată reface și să protejeze astfel suprafețele dinților.

Concluzia este una ce urmează a fi scrisă de felul în care oamenii se vor responsabiliza în lupta împotriva pandemiei, iar timpul liber ce ni se impune poate fi și trebuie folosit ca o binecuvântare pentru familie și pentru redescoperire personală.

Dumnezeu să ajute România!

Ți-a fost de ajutor articolul? Distribuie-l pe rețelele de socializare