Tradiție și modernitate într-un singur loc – Dental Hospital România

„A fi patriot nu e un merit, e o datorie. Numai cine nu socoate iubirea de Țară drept o datorie e în stare să se laude cu ea.” – George Topârceanu

100 de ani înapoi în trecut, mii de gânduri optimiste către viitor

Este anul centenarului, anul în care privim mai mult ca oricând spre trecutul unei țări atât de încercate în prezent. Cum altfel am putea să îl înțelegem dacă nu ne-am ști istoria, dacă nu am cunoaște toate elementele care alcătuiesc identitatea noastră națională?! Nu e târziu să (re)descoperim România și să învățăm să o iubim, așa cum este, cum ne-a fost lăsată și cum o facem să fie zi de zi, fiecare dintre noi.

Desuetă pentru unii, motiv de mândrie pentru alții, conservarea tradițiilor nu este decât o dovadă a iubirii noastre pentru țară, o conștientizare efectivă a identității și o expresie a felului în care ne raportăm la noi, ca români, și la comunitatea din care facem parte. De la obiceiuri și motive stilizate, brodate cu migală pe veșmintele portului tradițional, la basme și povești fantastice, simbolurile spiritului autohton sunt atemporale și reprezintă o legătură ancestrală ce depășește granițele.

Dental Hospital România, tradiție și modernitate într-un singur loc

Această legătură cu tradițiile și dragostea pentru cultura și folclorul românesc ne-au fost sursă de inspirație în crearea identității celei mai mari clinici stomatologice private din țară, Dental Hospital România. Ne-am ghidat după principiile medicinei moderne, atât în ceea ce privește echipamentele pe care le folosim, cât și din punctul de vedere al soluțiilor de tratament oferite pacienților noștri, și am adus laolaltă pasiunea pentru stomatologie și dragostea pentru România, într-un decor în care predomină coloristica drapelului național și elemente din folclor specifice fiecărei zone a țării. Facem cinste portului tradițional, iar încă de la intrare te întâmpină cu bucurie și cu zâmbetul pe buze colegele noastre îmbrăcate în ii; de altfel, broderiile inspirate din costumul popular se regăsesc și în uniformele medicale ale întregii echipe.

Un omagiu adus operei marelui artist Constantin Brâncuși, reinterpretarea Porții Sărutului, din zona recepției, face trecerea spre toate regiunile istorice ale țării: din Basarabia spre Banat, Crișana, Maramureș, Muntenia, Moldova, Bucovina și Dobrogea. Așadar, fiecare zonă are un cabinet medical dedicat, în care găsim îmbinarea armonioasă între aparatura modernă și motivele tradiționale definitorii pentru fiecare dintre ele.

Călătoria nu se oprește aici. Din sala de așteptare Tricolor ne îndreptăm spre unele dintre cel mai importante orașe din România, București, Cluj, Timișoara sau Iași, dar nu i-am uitat nici pe frații noștri de peste Prut, iar Chișinăul are și el un cabinet ce îi poartă numele. În ceea ce privește rezervele postoperatorii și sala de conferințe, numele alese nu au fost deloc întâmplătoare. Dacă salonul destinat recuperării și odihnei am ales să îl numim Eforie Nord, sala de conferințe poartă numele Alba Iulia, un oraș care s-a dovedit chiar acum 100 de ani prielnic întâlnirilor dintre oameni și demarării unor proiecte mărețe.

Pe copii, însă, îi ducem într-o lume de basm, unde există o Dumbravă Minunată și Tinerețe fără bătrânețe; îi redescoperă pe Winnie the Pooh și prietenii lui și pășesc în păduri misterioase alături de Clopoțica. Cabinetele dedicate copiilor creează așadar un mediu care le stârnește imaginația celor mici și care le transformă fiecare vizită la dentist într-o experiență plăcută.

Dental Hospital a fost creat din pasiune pentru medicina dentară și dragoste pentru România. Dorința de a face bine și de a oferi tuturor românilor servicii stomatologice la cele mai înalte standarde, pasiunea și dragostea ne-au fost repere care s-au conturat firesc, încă de la început. Noi am redescoperit România și am învățat s-o iubim, căci România e contradicție, dar e acasă. Și nu există altă țară care să inspire mai multă emoție și să facă inima să tresară când îi rostești numele. Dincolo de contextul actual, fiecare dintre noi avem datoria să o apreciem în toată complexitatea sa.

Ți-a fost de ajutor articolul? Distribuie-l pe rețelele de socializare