Tratamentul bolii parodontale

În ultima perioadă, boala parodontală a devenit cauza principală a pierderii dinților, detronând leziunile odontale de origine carioasă. Tratamentul este întotdeauna personalizat cazului și situației clinice, și poate varia de la simplu la complex, în conformitate cu gradul de afectare parodontală.

La Dental Hospital România există un departament specializat în tratamentul oricarei afecțiuni gingivale sau al bolii parodontale. Pregătirea medicală a specialiștilor parodontologi din clinica noastră este aliniată celor mai noi cercetări, astfel încât pacienții pot beneficia de tratamente adecvate,țintite și precise la cele mai ridicate standarde.

Boala parodontală sau parodontoza este o afecțiune de cauza microbiană ce afectează țesuturile de susținere ale dinților: gingie, ligament parodontal, os alveolar. Atunci când nu este diagnosticată la timp și nu este tratată corespunzator, finalitatea evoluției este reprezentată de pierderea unora sau chiar a tuturor dinților.

Din aceste considerente putem afirma că boala parodontală resprezintă o afecțiune sechelantă ce se soldează cu pierderea atat a dinților cât și a structurilor osoase, aceste lucruri având un puternic impact asupra vieții pacientului atât funcțional, cât și emoțional și social. Diagnosticul oricarei forme de afectare parodontală, este  efectuat de către medicul stomatolog, sau de catre medicul specialist parodontolog.

Medicii specialiști parodontologi sunt cei mai potriviți să consilieze pacienții cu forme mai reduse sau mai grave de boală parodontală, să-i ajute să își însușească metodele și tehnicile de igienă orală corecte, și să managerieze cazurile complexe pentru ca să se atingă dezideratele tratamentului bolii parodontale și anume încetinirea sau stoparea progresiei afecțiunii parodontale. 

Nu în ultimul rând, este necesar ca pacienții să devină conștienți că  orice formă de afectare parodontală poate fi tratată și că acestă condiție nu este o condamnare și nu reprezintă un drum inevitabil spre pierderea, în totalitate, a dinților, atunci când este descoperită și tratată din stadii cât mai incipiente. 

Tratament pentru parodontoză

În prezent, există tratamente moderne ale parodontozei, iar în echipa Dental Hospital România veți întâlni, cu siguranță, medici competenți și dedicați prevenirii și tratării bolilor parodonțiului. Complexitatea acestei afecțiuni este determinată de o serie de caracteristici atât în ceea ce privește etiologia/cauzele, cât și diversitatea formelor clinice sau particularitățile evolutive și ale terapiei. 

În clinica Dental Hospital România puteți beneficia de o programare și de o consultație la un medic specialist parodontolog. Astfel, o să primiți un plan de tratament adresat nevoilor dumneavoastră particulare. Tehnologia modernă și inovatoare, precum și nivelul ridicat de profesionalism al medicilor de la Dental Hospital România sunt doar câteva atribute care ne recomandă.

Medicul specialist parodontolog, evaluează fiecare caz în parte atat din punct de vedere al situatiei clinice locale, cât și din punct de vedere al stârii de sănătate generală care are puternice implicații asupra parodonțiului, fiind în strânsă legatură și cu diferite medicamente, pe care pacienții le iau.

În timpul consultațiilor sau al controalelor perioadice, medicii clinicii noastre îi consiliază pe pacienți și le oferă detalii despre cum poate fi prevenită boala parodontală. Astfel, gesturi aparent simple care odată însușite capătă un automatism, sunt esențiale pentru a nu suferi consecințele institurii bolii parodontale:

Întrebari frecvente tratament parodontoză

Boala parodontală se caracterizează prin depuneri de tartru (în special, în spatele incisivilor inferiori), sângerări gingivale și, cel mai grav dintre toate, care sugerează un stadiu avansat al afecțiunii, mobilitatea dinților.

Această boală poate apărea începând cu vârsta de 30 de ani, cauzele ei fiind ori genetice, ori determinate de alți factori (diabet, igienă orală precară, tartrul, fumatul excesiv).

Boala parodontală nu poate fi tratată complet, însă prin vizitele periodice la medicul specialist (de la două la patru controale pe an, în funcție de stadiul în care se află boala), i se poate încetini evoluția.

Serviciile noastre

PROGRAMEAZĂ-TE

Medici specialiști

Dr. Bianca Spanoche

  • Medic specialist parodontologie și cu competență în endodonție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *