Guided Biofilm Therapy

Tratamentul plăcii bacteriene Guided Biofilm Therapy (GBT)

Guided Biofilm Therapy reprezinta soluția sistematică, predictibilă si susținuta de dovezi științifice, pentru gestionarea biofilmului dentar în cadrul profilaxiei profesionale, si utilizeaza tehnologiile AIRFLOW®, PERIOFLOW® și PIEZON® de ultimă generație.

Guided Biofilm Therapy constă în protocoale de tratament bazate pe diagnosticul individual al pacientului și evaluarea riscurilor, pentru a obține rezultate optime, specifice fiecarui caz in parte. Tratamentul este aplicat în cel mai puțin invaziv mod, cu cel mai mare nivel de confort, siguranță și eficiență.

In Guided Biofilm Therapy se pune un mare accent pe indicatiile pentru Igiena Orală practicata de pacient acasa plus educarea și motivarea acestuia pentru a menține dinții naturali și implanturile pentru o perioadă de timp cât mai lungă posibil.

Biofilmul dentar este factorul etiologic principal pentru carii, afectiunile parodontale și peri-implantare. Boala parodontala poate crește riscul bolilor sistemice precum boli cardiovasculare și respiratorii, artrită sau diabet.

Igiena orală regulată, alături de măsurile profesionale țin sub control biofilmul – pentru o sănătate orală și sistemică mai bună.

GBT respectă recomandările Federației Europene de Periodontologie (EFP) cu privire la Îndepărtarea Mecanică Profesională a Tartrului (PMPR) și Instrucțiunile de Igienă Orală (OHI) pentru Îngrijirea la Domiciliu a Federației Europene de Periodontologie (EFP).

Beneficiile Guided Biofilm Therapy (GBT)

Igienizare Guided Biofilm Therapy

PĂSTREAZA SĂNĂTATEA DINȚILOR
GBT minimizează utilizarea instrumentelor manuale sau utilizarea puterii excesive in cazul aparatelor ultrasonice, astfel AIRFLOW® este minim invaziv pe toate tipurile de țesuturi dentare: dentină, ciment, smalț gingii si tesuturile moi inconjuratoare.. Abraziune minimă pentru confort maxim: GBT permite pacientului să se bucure de dinții naturali și implanturi mult mai mult timp.

ÎNTREȚINEREA ÎN CAZUL PACIENȚILOR CU APARAT ORTODONTIC
Aparatele ortodontice contribuie la creșterea plăcii bacteriene în zone care nu sunt accesibile prin periajul zilnic și profilaxia tradițională. Placa bacteriană astfel acumulata duce la aparitia gingivitei și a cariilor. Procedura AIRFLOW® cu pudra PLUS îndepărtează placa bacteriană printr-un acces complet în zonele critice, fiind sigură și eficientă pentru dinți și brackeți. Aceasta previne cariile și hiperplazia.

PREVENIREA CARIILOR
Biofilmul nu este întotdeauna vizibil cu ochiul liber. Evidentierea biofilmului ajută la eliminarea sa in totalitate. GBT previne aparitia cariilor și aparitia afectiunilor gingiivale la copii și adulți.

IN CAZUL RETRACȚIILOR GINGIVALE
Îndepărtarea placii bacteriane de pe dentină cu ajutorul pudrei AIRFLOW® PLUS este singurul protocol care garantează o invazie minimă printr-un control vizual direct. Pudra AIRFLOW® PLUS cu apă caldă oferă confort maxim și sensibilitate minimă.

DETECTAREA CARIILOR ÎNTR-UN STADIU INCIPIENT
Cariile se dezvoltă adesea în zone care nu sunt accesibile cu ajutorul cupelor de cauciuc sau a periuțelor, inclusiv în spațiile interdentare, santuri și fisuri. Dupa GBT,un control final oferă o detectare mai exactă și mai precisă a cariilor precoce pe suprafețele curate.

PĂSTREAZA RESTAURĂRILE ESTETICE
GBT vă protejează zâmbetul prin îndepărtarea eficientă a plăcii bacteriene din jurul marginilor restaurărilor, printr-o acțiune delicată.

PĂSTRAREA SĂNĂTATii – ȚESUTURILOR MOI
AIRFLOW®, îndepărtează placa bacteriană într-un mod minim invaziv. Pudra AIRFLOW® PLUS a dovedit că are o acțiune delicată asupra gingiilor și celorlalte țesuturi moi, pe care instrumentele rotative sau manuale le-ar putea afecta.

PROTEJEAZA IMPLANTURILE
Etapele GBT reprezintă o metodă minim invazivă de protejare a suprafețelor implanturilor. Etapa AIRFLOW®, și PERIOFLOW® cu pudra PLUS acționează delicat pe suprafețele implanturilor, pe care instrumentele din metal le-ar putea zgâria.

TRATATAMENTUL ANTIBACTERIAN AL GINGIVITEI
Pudra AIRFLOW® PLUS îndepărtează placa bacteriană și tartrul recent de pe suprafețele coronare și din șanțul gingival, cu ușurință și în siguranță. Instrumentul PIEZON® PS NO PAIN îndepărtează tartrul rămas într-un mod minim invaziv.

TRATATAMENTUL MUCOZITEI
Procedura AIRFLOW® utilizată cu pudra PLUS ajunge în siguranță la cele mai mici asperități de pe suprafețele implanturilor și le curăță, asigurând îndepărtarea optimă a plăcii bacteriene și acționând delicat asupra țesuturilor din jurul implanturilor. GBT este o procedură de ultimă generație pentru întreținerea implanturilor.

TRATAMENTUL PARODONTITEI
Procedura PERIOFLOW® și pudra PLUS păstrează cementul în cursul procedurii de întreținere parodontală. Aceasta îndepărtează în mod eficient placa bacteriană subgingivală din pungile reziduale adânci. Instrumentul PIEZON® PS NO PAIN îndepărtează tartrul rămas într-un mod minim invaziv. Explorarea finală de verificare asigură faptul că nu mai rămâne nicio urmă de tartru.

TRATAMENTUL PERI-IMPLANTITEI
Procedura PERIOFLOW® cu pudra PLUS îndepărtează placa bacteriană subgingivală într-un mod care permite o reducere inegalabilă a sângerării din jurul implantului. Instrumentul PIEZON® PI îndepărtează tartrul rămas, păstrând nealterată suprafața implantului.

Întrebari frecvente

Periajul ne ajută sa îndepărtăm particulele organo-minerale încă aderente și prezente după manoperele anterioare și este completat de utilizarea benzilor fine abrazive interdentare.

Airflow-ul este util pentru îndepărtarea celor mai fine urme de tartru, colorații și biofilm și se realizează exclusiv supragingival, protejând marginea gingivală pentru a evita producerea de dureri și disjuncția brutală a gingiei de pe dinte.

Pasul final al manoperei de igienizare este reprezentat de irigațiile subgingivale cu soluții antiseptice urmate acolo unde este necesar de aplicarea în șanțul gingival a unor preparate cu scop antibacterian, antiseptic și antiinflamator.

Igienizarea este recomandată tuturor pacienților ce prezintă depozite de placă bacteriană mineralizată și se recomandă a fi facută o dată la 6 luni, însă există situații unde aceasta se realizează și mai devreme, aproximativ la 4 luni în funcție de situația clinică particulară a fiecărui pacient.

Dupa sedința de igienizare, fiecare pacient este instruit cu privire la integrarea în rutina zilnică de periaj dentar a metodelor specifice de îndepărtare a plăcii bacteriene.

Acolo unde este necesar, mijloacele secundare de igienizare sunt recomandate și este explicat modul de utilizare al fiecaruia în parte, pe înțelesul pacientului.

Serviciile noastre

Programează-te

    Medici specialiști

    Dr. Bianca Spanoche

    Medic specialist parodontologie