Tehnologia avansată CAD-CAM

Tehnologia avansată CAD-CAM – Fațete dentare și coroane dentare cu
un grad de rezistență ridicat, într-un timp scurt!

Timpul dumneavoastră este important, de aceea, la Dental Hospital România, lucrările protetice se realizează folosind tehnologia modernă CAD-CAM, cu ajutorul căreia se elimină unele etape intermediare, astfel că lucrările se vor realiza într-un timp mult mai scurt.

Ce este CAD-CAM – tehnologia de ultimă oră pentru realizarea lucrărilor protetice?

Această tehnologie presupune proiectarea și realizarea lucrărilor protetice asistate de calculator, fapt ce garantează un design individualizat al dinților fabricați, în funcție de situația clinică particulară a fiecărui pacient, și un nivel de acuratețe al lucrării foarte ridicat. Lucrările protetice astfel realizate vor avea o calitate superioară, deoarece utilizarea tehnologiei digitale elimină eventualele erori umane în amprentarea și confecționarea propriu-zisă a lucrărilor protetice.

Când se folosește tehnologia CAD-CAM?

Tehnologia inovativă CAD-CAM se folosește pentru realizarea coroanelor dentare, a fațetelor dentare, a punților dentare și a încrustațiilor (inlay/onlay). Pentru realizarea acestor lucrări, la Dental Hospital România, folosim materiale calitative și foarte rezistente în timp.

Etape de lucru

  1. Pregătirea dintelui pe care se va aplica lucrarea protetică prin șlefuire;
  2. După prepararea dintelui care trebuie refăcut, bonturile dentare vor fi scanate cu ajutorul camerei intraorale, care are un grad de precizie ridicat comparativ cu amprentarea clasică. Astfel, medicul va putea mări imaginea obținută și va putea observa orice mici imperfecțiuni, pentru a le finisa corespunzător. Mai mult, tehnologia avansată a softului CAD-CAM va simula exact cum trebuie să arate dintele, în funcție de ceilalți dinți ai pacientului.
  1. După definitivarea formei și aspectului dintelui, medicul stomatolog împreună cu pacientul vor alege culoarea acestuia, care va avea o nuanță corespunzătoare cu dinții naturali.
  2. În etapa următoare, aparatul de frezat al sistemului CAD-CAM va confecționa dintele dorit din cuburi de ceramică sau zirconiu. Se pot realiza între 1-3 coroane o dată, fapt ce scurtează semnificativ timpul necesar realizării unei lucrări protetice.
  3. Ultima etapă constă în cimentarea dintelui realizat în cavitatea orală, cu ajutorul unor cimenturi cu un grad de aderență superior, pentru a se crea o legătură foarte strânsă între dintele preparat și lucrarea dentară.
Ți-a fost de ajutor articolul? Distribuie-l pe rețelele de socializare