stomatologie copii

Stomatologie copii fără durere – Tratamente stomatologice cu laser pentru copii

Stomatologie copii: cele mai des întâlnite afecțiuni oro-dentare la vârsta copilăriei sunt: caria dentară, abcesele dentare, parodontita, gingivita și problemele ortodontice

La cabinetul de stomatologie copii din cadrul Dental Hospital România, medicii stomatologi cu pregătire specializată au grijă de sănătatea dinților copiilor, prevenind și tratând atât afecțiunile dinților temporari (dințișorii de lapte), cât și cele ale dinților permanenți tineri.

Stomatologie copii – Dinții de lapte

În ceea ce privește tratamentele de stomatologie copii, este  important de știut că este recomandată efectuarea primei vizite la medicul stomatolog odată cu apariția primul dințișor, în jurul vârstei de 6 luni.  Astfel, medicul pedodont va ține sub observație dantura bebelușului, putând preveni și trata din timp cariile de lapte sau orice alte afecțiuni stomatologice care pot apărea.

Prima vizită la stomatolog

Cu cât vârsta copilului este mai mică atunci când ajunge la medicul stomatolog, cu atât cel mic se va obișnui mai repede cu cabinetul de stomatologie și, astfel, va dispărea așa-numita “frică de stomatolog”.

Pentru ca un copil să vină fără teamă la cabinetul stomatolog, este bine ca prima vizită să fie una de acomodare, în care cel mic să exploreze cabinetul, să se familiarizeze cu medicul stomatolog și cu asistenta medicală, să descopere jucăriile din sala de așteptare, dar mai ales instrumentarul.

Această primă vizită în joacă, chiar dacă nu presupune efectuarea unei intervenții, are numeroase avantaje pentru cel mic, în special faptul că îi permite copilului să se familiarizeze cu mediul, să se “împrietenească” și să capete încredere în medicul pedodont, să colaboreze pe durata tratamentului și să descopere lumea fascinantă, desprinsă din cele mai îndrăgite desene animate, care este special amenajată pentru el. Jucăriile, figurinele, personajele lor preferate îi vor ajuta pe copii să se relaxeze și vă vină cu drag la tratamentele stomatologice.

Cabinetul de stomatologie pentru copii de la Dental Hospital România și sala de așteptare dedicată celor mici sunt special concepute pentru a îi ajuta pe aceștia să pătrundă în lumea poveștilor și desenelor animate preferate, eliminând, astfel, orice senzație de frică sau disconfort.

Echipa noastră de medici stomatologi pedodonți cu experiență reprezintă supereroii celor mici și îi așteaptă cu multă  căldură, grijă și răbdare, pentru a le oferi o experiență frumoasă și memorabilă.

Stomatologie copii: cele mai des întâlnite afecțiuni ale dinților copiilor

Atunci când ne referim la dinții de lapte, medicii pedodonți au în vedere două aspecte principale. Pe de o parte, structura dințișoilor, iar pe de altă parte, bolile pe care aceștia le pot dezvolta.

De cele mai multe ori, erupția dințișorilor de lapte poate să nu creeze probleme copilului. Adeseori, însă, poate fi însoțită de salivație excesivă, nervozitate, tumefierea gingiilor sau apariția unor chisturi de erupție.

O altă problemă care poate apărea în cazul dinților de lapte o reprezintă apariția cu întârziere a acestora. În mod obișnuit, dinții temporari încep să erupă încă de la vârsta de 6-7 luni, ultimii dințișori, molarii doi temporari, urmând să erupă în jurul vârstei de 2 ani și jumătate.

Dacă se întârzie eruperea dinților temporari cu un an față de perioada normală, acest lucru poate fi un motiv de îngrijorare pentru părinți și este recomandat să vină la medicul stomatolog pentru un consult.

Nu în ultimul rând, dacă numărul de dințișori de lapte este mai mare sau mai mic de 20 de dinți, cât trebuie să aibă un copil, de asemenea, este recomandat ca părinții să-l aducă pe cel mic la un consult stomatologic.

Ți-a fost de ajutor articolul? Distribuie-l pe rețelele de socializare