Penguin RFA Bredent – Dispozitiv de măsurare a stabilității primare și a osteointegrarii implantului dentar

Implantul dentar se inseră după o tehnică specifică fiecarui tip de implant și are nevoie de o perioadă de osteointegrare. Osteointegrarea reprezintă vindecarea osoasă care se concretizează cu depunerea osului pe suprafața implantului. Procesul de osteointegrare variază in funcție de structura osoasă și durează aproximativ 3 luni la mandibulă, care este un os compact și 6 luni la maxilar deoarece maxilarul este un os spongios.

În această perioadă de osteointegrare implantul trebuie sa rămână pasiv în os, fără a primi forță masticatorie. După vindecarea osoasă implantul va putea prelua forța masticatorie comportandu-se aproximativ ca un dinte natural. Există și implanturi cu un design special, care inserandu-se au o stabilitate primară crescută, permițând încarcarea lor imediată.

Stabilitatea primară reprezintă capacitatea implantului de a se fixa în osul alveolar. Aceasta stabilitate trebuie verificată cu ajutorul unui aparat. Aparatul folosit pentru testarea stabilității primare dar și a osteointegrării implantului de către medicii Dental Hospital Romania este Penguin RFA Bredent.

Acest intrument oferă informații despre gradul de fixare a implantului având la bază tehnica de analiza a frecvenței de rezonanță. Frecvența este afisată pe display-ul dispozitivului Penguin RFA Bredent și are valori între 1 si 99 ISQ (coeficient de stabilitate a implantului). O valoare peste 70 ISQ înseamnă o stabilitate ridicată și permite încarcarea imediată a implantului.

Penguin RFA Bredent este un instrument folosit în Dental Hospital Romania care aduce un plus de siguranță tratamentelor efectuate.

Ți-a fost de ajutor articolul? Distribuie-l pe rețelele de socializare