clinica stomatologica Bucuresti

Ce sunt măselele de minte și când erup?

Măselele de minte sau molarii 3, denumite și molarii de minte, sunt ultimii dinți care erup pe arcadele dentare. Măselele de minte sunt în număr de 4, câte 2 pe fiecare arcadă și erup, de regulă, între 17 și 22 de ani. Extracția molarilor de minte este recomandată atunci când generează infecții de vecinătate sau când afectează dinții vecini.

Când este recomandată extracția măselei de minte?

Se recomandă extracția măselelor de minte dacă:

  1. Erup parțial, o parte din măsea rămânând subgingival sau intraosos. Astfel, se creează un spațiu în care retenționează alimente și placă bacteriană, fapt care determină apariția cariei, a inflamației gingivale sau a pericoronaritei;
  2. Atunci când nu au suficient spațiu pentru a erupe, molarii de minte se deplasează spre mezial (anterior) și preaiu din spațiul dinților adiacenți, conducând la înghesuiri dentare sau așa-numiții dinți încălecați.
  3. Erup în poziții atipice, în afara arcadei dentare și produc leziuni traumatice ale mucoasei jugale.

 

La clinica dentară Dental Hospital România, echipa de medici specialiști în chirurgie dento-alveolară rezolvă cu succes cele mai complicate extracții de molari de minte, iar intervenția este complet nedureroasă.

Ți-a fost de ajutor articolul? Distribuie-l pe rețelele de socializare