Extracția dentară

Extracția dentară este o intervenție chirurgicală de îndepărtare a dinților temporari sau permanenți cu un grad de distrucție mare, care nu pot fi salvați cu ajutorul unor obturații sau prin tratamente endodontice ori protetice. Principala afecțiune care determină distrugerea danturii o reprezintă boala parodontală. În cadrul Dental Hospital România, medicii specialiști în parodontologie au dezvoltat un tratament personalizat, țintit al parodontozei, prin care identificăm și distrugem bacteriile implicate în apariția și dezvoltarea bolii parodontale, pentru fiecare pacient în parte.

Când se recomandă extracția dentară?

Extracția dentară este recomandată de către medicii stomatologi Dental Hospital România, în următoarele situații:

  • Dacă dinții sunt cariați complet, irecuperabili;
  • Dacă dinții temporari au depășit vârsta de înlocuire;
  • Dacă dinții sunt afectați de boala parodontală, într-un stadiu avansat și, astfel, din cauza infecției, devin mobili;
  • Dacă, în urma unui traumatism fizic, dinții prezintă fracturi ale rădăcinii;
  • Dacă dinții au indicație ortodontică de extracție.

 

Medicii stomatologi recomandă extracția molarilor de minte dacă erupția lor este însoțită de durere, de tumefacție ori de infecții, care, de cele mai multe ori pot ajunge până la trismus, precum și dacă aceștia exercită presiuni asupra celorlalți dinți, ducând la înghesuirea acestora

Avantajele extracțiilor dentare

Tehnologia medicală a evoluat foarte mult, iar la Dental Hospital România folosim cele mai noi echipamente și proceduri pentru ca actul medical să fie realizat la cele mai bune standarde de calitate, siguranță și confort pentru pacient.

Cu ajutorul unui instrumentar modern și atraumatic, atunci când fac o extracție dentară, medicii cu experiență din cadrul Dental Hospital România conservă o parte semnificativă din țesutul osos maxilar. În acest fel, este limitat sacrificiul osos, iar reabilitarea protetică ulterioară se face mult mai rapid.

Un alt avantaj major pentru pacient îl reprezintă minimizarea riscurilor complicațiilor postoperatorii și confortul de care acesta beneficiază pe toată durata intervenției.

Utilizarea unei tehnologii de ultimă generație pentru extracțiile dentare garantează rezultate estetice foarte bune, de o precizie net superioară.

Indicații după o extracție dentară

  • În primele două ore după realizarea intervenției, trebuie să menținem strâns compresele supralveolare între dinți;
  • După trei ore de la operație, se pot consuma alimente cu consistență semi-lichidă și care sunt la temperatura camerei. Aceste alimente trebuie masticate cu partea opusă plăgii postextracționale;
  • Se recomandă evitarea fumatului și a alcoolului;
  • În primele 24 de ore de la realizarea intervenției, se recomandă evitarea periajului dentar, dar puteți folosi apă de gură pentru igienizarea cavități orale.

 

În perioada postextracțională, pot apărea sângerări și dureri. Dacă acestea persistă, vă recomandăm să vă adresați medicilor de la spitalul de stomatologie.

Ți-a fost de ajutor articolul? Distribuie-l pe rețelele de socializare