Cum avem grijă de sănătatea dinților?

Stomatologie copii: un zâmbet sănătos este un zâmbet plin de încredere! Cariile dentare, dinții abrazați, înghesuiți sau pătați, îngălbeniți, precum și absența unuia sau a mai multor dinți reprezintă unele dintre cele mai frecvente probleme dentare. Scapă de imperfecțiunile dentare și zâmbește larg și cât mai des! Pentru a preveni și a menține un zâmbet frumos și sănătos, specialiștii Dental Hospital România vă recomandă:

 1. O igienă orală corespunzătoare, care constă în periajul dinților de cel puțin două ori pe zi, incluzând:
  – Pastă de dinți cu un conținut fluor adecvat vârstei;
  – Periuța electrică sau manuală;
  – Dușul/ irigatorul bucal;
  – Ața dentară.
 1. Vizite regulate la medicul stomatolog, pentru controale preventive și detartraj profesional de cel puțin două ori pe an.
   
 2. Alimentație sănătoasă, bogată în: calciu, magneziu, vitamine (în special, vitaminele C și D), fosfor, fluor, minerale. Vă recomandăm să consumați cât mai multe fructe, legume crude și brânzeturi!
   
 3. Eliminați alimentele dăunătoare, bogate în acizi și zaharuri, alcoolul și tutunul, care pătează dinții și favorizează procesul carios.
   
 4. Evitați consumul de alimente și băuturi foarte fierbinți sau reci. Factorul termic este unul dintre principalii stimuli ai sensibilității dentare.
Ți-a fost de ajutor articolul? Distribuie-l pe rețelele de socializare