caria de biberon

Caria de biberon

Ce este caria de biberon? Caria de biberon este una dintre cele mai întâlnite probleme dentare la copii. Aceasta evoluează rapid de la o mică pată albă-gălbuie pe suprafața dintelui la stadiul de rest radicular. Caria de biberon apare din cauza laptelui sau a ceaiurilor îndulcite și a sucurilor dulci pe care copiii le consumă înainte de culcare.

Caria de biberon: principalele cauze

Lapele este bogat în zahăr și lactoză, care sunt transformate de bacteriile din salivă în acizi, iar aceștia erodează substanța minerală din dinți. Primele carii pot apărea în jurul vârstei de 1 an și jumătate și vor afecta incisivii superiori. Dacă bebelușul nu este dus la clinica stomatologica pentru copii, pentru tratarea cariilor, și următorii dinți vor fi afectați.

Caria de biberon: simptome și tratament

Printre principalele simptome ale cariei de biberon, se numără durerea dentară și abcese dentare sau fistule (infecții dentare cauzate de acumularea de pungi de puroi, care duc la inflamarea gingiei. De asemenea, cariile netratate afectează starea generală de sănătate a copilului, cauzând dificultăți în vorbire, masticație, digestie, precum și tulburări de fizionomie.

Specialiștii în stomatologie Pediatrică din clinica stomatologica Dental Hospital România vă așteaptă pentru controalele stomatologice periodice, pentru a peveni apariția cariilor de biberon, precum și pentru tratamente curative moderne și fără durere: remineralizarea smalțului, obturații de compozit pentru cariile minore sau intervenții endodontice și chirurgicale, prin extracții dentare, pentru cariile complicate.

Ți-a fost de ajutor articolul? Distribuie-l pe rețelele de socializare