Anestezie generala in stomatologie

Anestezie generală în stomatologie

Există multe situații în care așa-numita frică de stomatolog, care poate să se instaleze în copilărie ca urmare a unor experiențe traumatizante, creează la pacientul adult un obstacol psihologic care îl împiedică să viziteze în mod regulat cabinetul de medicină dentară. Consecința ar fi agravarea unor probleme dentare a căror rezolvare implică, din partea pacientului, necesitatea unei disponibilități financiare și de timp, dar și acumularea unui stres suplimentar.

La ora actuală, substanțele utilizate în stomatologie pentru a stopa recepția, transmiterea sau percepția senzației dureroase sunt foarte numeroase și variate. Din punct de vedere istoric, prima substanță folosită ca anestezic local a fost cocaina. Folosirea acesteea, alături de eter și procaină, au condus la observații și studii interesante, care în timp au pus bazele anesteziologiei moderne. Actualmente, în stomatologie, lidocaina și articaina sunt cel mai frecvent folosite ca anestezice locale. De cele mai multe ori, acestora li se asociază, datorită avantajelor care decurg de aici, o substanță cu efect vasoconstrictor, cum ar fi de exemplu adrenalina.

La Dental Hospital România, principala preocupare este grijă pentru pacient și efectuarea tuturor manoperelor stomatologice, astfel încât pacientul să nu resimtă nicio durere. Atât calitatea tratamentelor, cât și confortul psihologic al pacienților sunt foarte importante pentru medicii echipei Dental Hospital România. În stomatologie, scopul pentru care se efectuează anestezia este suprimarea senzației dureroase. Pe de altă parte, este foarte important ca în timpul tratamentelor dentare pacienții să fie relaxați și cooperanți, asigurându-se astfel liniștea operatorie necesară efectuării corecte și în siguranță deplină a manoperelor stomatologice.

Medicii echipei Dental Hospital România aleg întotdeauna tehnica anestezică în funcție de starea de anxietate și de gradul de cooperare al pacientului, de dificultatea și durata preconizată a manoperei stomatologice sau de afecțiunile generale asociate ale pacienților.

Tratamente stomatologice pentru a căror bună desfășurare este necesară efectuarea unei anestezii:

Tipuri de anestezie:

a)      Anestezie locală și loco-regională – La pacienții cu o stare de sănătate bună sau cu afecțiuni generale compensate, cooperanți și echilibrați din punct de vedere psihologic, majoritatea manoperelor stomatologice se pot efectua cu acest tip de anestezie. Substanța anestezică se administrează prin injectare la locul intervenției, în apropierea nervului care deservește zona interesată.

Beneficii:

b)     Inhalosedare – situații particulare, ce se referă la copii necooperanți, pacienți cu probleme generale de sănătate care indică inhalosedarea, reabilitări orale complexe pentru obținerea confortului pacientului sau pacienți adulți extrem de anxioși, pentru a-i ajuta să depășească teama vizitelor la stomatolog.

Beneficii:

Anestezie generală – are indicație specifică pentru anumite situații particulare. În mod obișnuit, această tehnică anestezică este rezervată intervențiilor chirurgicale majore care se desfășoară în serviciul de chirurgie oro-maxilo-facială.

Beneficii:

Întrebari frecvente

De regulă, apelăm la acest tip de anestezie în cazul problemelor majore din cadrul intervențiilor chirurgicale oro-maxilo-faciale, pentru ca pacientul să nu simtă nicio senzație de durere.

Riscuri minime există, însă aceasta nu se efectuează niciodată fără supravegherea și monitorizarea permanentă a unor medici specialiști ATI

Nu. Anestezia generală își face, în majoritatea cazurilor, efectul într-un timp foarte scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *