Aditii osoase
Adiții osoase

Adiția osoasă este o intervenţie chirurgicală prin care se augmentează osul mandibular sau maxilar, în scopul creșterii înălțimii sau lățimii. Această procedură este necesară atunci când suportul osos este atât de redus încât face imposibilă realizarea unor tratamente stomatologice. Deci, de câte ori osul maxilar sau mandibular este insuficient pentru a susține o soluție terapeutică, este necesară adiția osoasă. Oferta osoasă se evaluează foarte exact printr-un examen radiologic sau prin analiza computer tomograf.

La ora actuală, pentru intervențiile de augmentare (adiție) osoasă, în stomatologie cel mai folosit este osul artificial care formează o matrice în care se vor depune celulele osoase ale pacientului. Apoi, pe măsură ce osul propriu al pacientului se formează, osul artificial se resoarbe și este eliminat. Astfel, materialele de augmentare au rolul de a stimula procesele de depunere osoasă. Cantitatea și calitatea osului nou format este dependentă de o multitudine de factori, cum ar fi starea de sănătate generală a pacienților, dieta, asocierea fumatului etc.

Intervenția de adiție osoasă este indicată în următoarele situații:

În mod curent, se utilizează următoarele materialele pentru intervenția de adiție osoasă:

Întrebari frecvente

În general, adițiile osoase sunt recomandate de câtre medicul specialist atunci când materialul osos al pacientului nu este suficient pentru susținerea implanturilor ori când acesta s-a resorbit mult din înălțime și grosime.

Etapele sunt destul de simple: anestezie, incizia pe gingie și acoperirea spațiului în care se va insera material de adiție osoasă cu o membrană.

În timpul procedurii nu este resimțită senzația de durere, datorită anesteziei realizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *